top of page

Piti sanomani EI kaikille järjestöduuneille...

Alkuperäinen blogiteksti julkaistu JES Ry:n nettisivuilla 15.8.2017 http://www.jkles.fi/blogi/

Ammattikorkeakouluopiskelujen aikana (2008-2012) olin mukana opiskelijapolitiikassa sekä erilaisissa muissa järjestöhommissa ja niiden kehittämistä myös opiskelin. Luonnollinen jatkumo oli päätyä töihin erääseen isoon kansalaisjärjestöön ja nuorelle jätkälle se oli kova koulu…

Viime syksynä palasin opiskelijaksi viiden vuoden tauon jälkeen. Maisteriopinnot kutsuivat takaisin kotikylään, Jyväskylään. Sen myötä olisi ollut niin helppo palata vanhoihin kuvioihin ja harrastuksiin, mutta tein tietoisen ratkaisun sanoa järjestelmällisesti ei, vaikken siinä ole ollutkaan kovin hyvä. Halusin palata ensisijaisesti opiskelemaan ja suorittaa opinnot tehokkaasti, jotta pääsisin toteuttamaan muita unelmiani.

Järjestöduunarista vetämään startup-ideointiohjelmaa?

Vahva aikomukseni oli pysyä kaukana järjestöistä, mutta toisin kävi. Olin syksyllä käynyt muutamassa JESsin jutussa tietämättä sen tarkemmin kuka niitä edes järjesti. Ilmainen ruoka, hyvät puhujat ja muutama tuttu tyyppi innostivat alkuun ja sillä tiellä ollaan.

Tarkoitus ei ollut lähteä mukaan yhtään sen aktiivisemmin, mutta tässä sitä istun yksin yritystehtaalla iltahämärässä ja mietin mennyttä kevättä ja tulevaa syksyä. Alkuvuosi on hujahtanut hirmuisella vauhdilla ja olisin voinut opiskella tehokkaammin, tehdä töitä, sosialisoida ja ehkä keksiä jonkun uuden harrastuksen tai vain levätä enemmän. Toisaalta on ollut aika huikeaa olla innostuneiden ihmisten ympäröimänä ja vaikka syksyn kalenteri näyttää täydeltä niin ei voi muuta kuin todeta että tulta päin.

Alle kuukausi aikaa tämän vuoden isoimman koitoksen alkamiseen. Discovery Tuesday – startup-ideointiohjelma starttaa JESsin syksyn ja se on itselleni jotain täysin uutta. Pitäisi vetää lävitse viiden viikon valmennusohjelma startup-maailman uusille lupauksille. Alkuvuodesta alkaen olemme tiimin kanssa paiskineet hommia ja täytyy sanoa, että tässä taas koetellaan epävarmuuden sietokykyä ja luottoa prosessiin.

Noin yhdeksän kuukauden mittaisessa projektissa sekä viiden viikon mittaisessa tapahtumassa on matkalla monta muuttujaa. On niitä helppoja ja mukavia hommia sekä niitä ei niin mukavia juttuja. Ihminen on luonnostaan usein laiska ja haluaa päästä helpolla sekä pysyä omalla mukavuusalueellaan. Ei itsellenikään ollut helppoa pyörtää päätöstä, mutta halu tehdä jotain uutta ja kehittää itseään voitti jääräpäisyyden. Välillä pitää pakottaa itsensä pois mukavuusalueelta ja haastaa itsensä. Tai niin mä ainakin ymmärrän yrittäjähenkisyyden, jota haluan vaalia.

Miksi JES ja Discovery Tuesday?

Väitän että erilaisille järjestöille ja muille hullutuksille olen aika paljon velkaa nykyisestä osaamisestani. Toki olen suorittanut formaaleja opintoja, mutta sitäkin enemmän olen oppinut muualla. Vapaaehtoistyöhön on kulunut lukemattomia tunteja, mutta kaikki ne kontaktit ja opit jotka tästäkin vuodesta kannan mukana tulevat olemaan monin verroin arvokkaita. JES on ollut paikka tavata ihmisiä joilla on tekemisen meininki ja mahdollistanut minulle tutustumisen nykyisiin sekä tuleviin yrittäjiin sekä muihin tekijätyyppeihin.

Discovery Tuesday järjestetään nyt kolmatta kertaa ja kevään osallistujahaussa valitsimme jo ihan huikeita tyyppejä mukaan ohjelmaan. Eilen avattiin toinen hakukierros ja vielä on siis mattimyöhäisillä mahdollisuus! En meinaa malttaa odottaa sitä kun pääsen taas lukemaan hakemuksia ja tsekkaamaan millaisia tyyppejä pääsen tämän kautta tapaamaan.

28 päivää starttiin ja juuri sulla on vielä 19 päivää hakea mukaan! Käyhän tsekkaamassa www.discoverytuesday.com.

Lähde pois omalta mukavuusalueeltasi ihmettelemään mitä syntyy kun lyödään erilaisia ihmisiä yhteen ja puristetaan heistä viidessä viikossa ulos yritysideoita. En lupaa että niillä ideoilla heti tehdään miljoonia, mutta muutoin jotain arvokasta tulet kokemaan!

Toivottavasti mahdollisimman monen kanssa näkyillään syksyllä DT:n tai muiden JESsin tapahtumien merkeissä.

Jani

Projektipäällikö

Discovery Tuesday

Recent Posts
Archive
bottom of page